ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

"Χώρα της Ροδαλής Χαράς" Β2΄

Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, οι μαθητές του Β΄2 ασχολήθηκαν με τη διατροφή και έχουν να σας πουν τα παρακάτω..
"Διαβάσαμε πολλά βιβλία σχετικά με την υγιεινή διατροφή και ένα από αυτά ήταν το βιβλίο ¨Φράουλες, βατόμουρα και τρεις σταγόνες μέλι¨
Με τη φαντασία μας ζωγραφίσαμε και "χτίσαμε" τη Χώρα της Σκοτεινής Μπόχας και τη Χώρα της Ροδαλής.
Εμείς επιλέγουμε να ζούμε στη "Χώρα της Ροδαλής Χαράς" και σας καλούμε να τη δείτε στο βιντεάκι που ακολουθεί..."
Οι μαθητές του Β΄2 και η δασκάλα της τάξης.
( είναι η δουλεία των μαθητών του Β2 για το blog του σχολείου)

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  !!! ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ -ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ   ΕΥΓΕ  !!!
ΑΚΟΥΣΤΕ  ΤΑ  ΙΔΙΑ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΤΙ  ΜΑΣ  ΛΕΝΕ  :































Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Φράουλες, βατόμουρα και τρεις σταγόνες μέλι)

«Φράουλες, βατόμουρα και τρεις σταγόνες μέλι»
Συγγραφέας: Λιάνα Δενεζάκη, Έρρικα Παπαβενετίου
Εικονογράφος: Λιάνα Δενεζάκη
Εκδόσεις: Λιβάνη

Υπάρχει κάπου μία χώρα νόστιμη και ολοστρόγγυλη σαν αυγουλάκι τηγανητό! Μία χώρα που οι κάτοικοί της έχουν όλοι ροδαλά μαγουλάκια, σφύζουν από υγεία και ενέργεια.
Η Χώρα της Ροδαλής Χαράς! Όλα είναι φρέσκα και γευστικά και η χώρα αυτή είναι πανίσχυρη χάρη στη μαγική πυραμίδα που κάποτε χάρισε η Νεραϊδοβασίλισσα στον δίκαιο και σοφό βασιλιά Ροαδαλοαίματο.
Από το γειτονικό όμως βασίλειο της Σκοτεινής Μπόχας ακούγονται τα ανατριχιαστικά γέλια της μάγισσας Στριγλυκερίδιους και του υποχθόνιου βοηθού της Λιποδίαιτους.
Σχεδιάζουν να καταστρέψουν τη χώρα της Ροδαλής Χαράς και να κλέψει τη μαγική πυραμίδα! Όμως πως θα ξεγελάσει τους εκατό ακοίμητους ιππότες που τη φρουρούν;
Μα φυσικά θα τους ταϊσει ένα κάρο αηδίες και φαγητά που αντί να τους χαρίζουν δύναμη και ενέργεια θα τους προκαλούν υπνηλία και βαρυστομαχιά.
Ο πρίγκιπας Ρεβιθοκουκής όμως και η καλή του φίλη Ροδαλή που είναι λάτρεις του καλού και φρέσκου φαγητού δεν θα ξεγελαστούν.
Με τη βοήθεια της Νεραιδοβασίλισσας και των ξωτικών θα προσπαθήσουν να σώσουν τη χώρα τους!
Τι θα χρειαστεί για να τα καταφέρουν;
Είναι κοινό μυστικό πως…
Φράουλες, βατόμουρα και τρεις σταγόνες μέλι κάνουνε δραστήριο και ξύπνιο τον τεμπέλη!
Με μια πολύ έξυπνη και χαριτωμένη ιστορία οι συγγραφείς δείχνουν στα παιδιά το δρόμο για τη σωστή διατροφή και τη πολύτιμη αξία της στη ζωή των ανθρώπων. Το δρόμο για το βασίλειο της Ροδαλής Χαράς.
Στο τέλος του παραμυθιού τα παιδιά θα βρουν αρκετές «ροδαλοδραστηριότητες» όπως παιχνίδια και άλλες σπαζοκεφαλιές που βοηθούν τα παιδιά να αφομοιώσουν το μυστικό της μαγικής πυραμίδας. Καλή διατροφή και άσκηση… αυτά χαρίζουν σε ένα παιδάκι λάμψη, φρεσκάδα, όρεξη για παιχνίδι και ροζ μαγουλάκια!
Η εικονογράφηση είναι πολύχρωμη και χαριτωμένη. Με λεπτομέρεια και γεμάτες εικόνες, οι σελίδες ταξιδεύουν τα παιδιά σε μέρη φανταστικά και τα χρώματα ζωντανεύουν τις γεύσεις και τις μυρωδιές των φρούτων και των καρπών του δάσους. Ένα λαχταριστό και φρέσκο παραμύθι που σου αφήνει μια γεύση Ξωτικού Φρουτοχυμού!